فیلترینگ تلگرام، به زبان ساده

يكشنبه, آبان 10, 1394 - 02:04 توسط تحریریه بادبادک

سرنوشت تلگرام ۴ ماه مانده به انتخابات، با آن گره خورده است؟ 

چهارشنبه هفته گذشته قرار بود جلسه‌ای درباره فیلترینگ احتمالی تلگرام برگزار شود که در آن در این باره تصمیم‌گیری شود. این جلسه که با اکثریت دولتی باید تشکیل می‌شد، به علت غیبت حاضران نتوانست رای گیری انجام داد.

پس از آن بود که خبرگزاری ایتنا که به اخبار آی‌تی می‌پردازد به نقل از خبرگزاری فارس خبری داد که بعدها گفته شد از این خبرگزاری پاک شده است. این خبر مربوط به احتمال تبانی وزرای دولت برای از رسمیت انداختن آن جلسه بود. تا این‌جای کار دولت به عنوان یک حامی تلگرام، نقش خود را برای کاربران تثبیت می‌کرد. اما در روزهای اولیه این هفته اتفاقات رنگ و بویی متفاوت به خود گرفته اند.

طی شنبه و یکشنبه خبرهای مختلفی به گوش رسید که این گمانه که دولت موافق شبکه‌های اجتماعی و فیلتر نشدن آن‌هاست را کمرنگ کرد. نخستین خبر، حامل سخنان محمد باقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه بود که اعلام می‌داشت «هیچ شبکه اجتماعی در آستانه انتخابات قطع نخواهد شد.» این خبر تا حدی نشان می‌داد که در حال حاضر، نسبت به شبکه‌های اجتماعی نه تنها در دولت که در قوه قضاییه هم تصور واقع‌بینانه‌ای وجود دارد. 

این مقام قضایی همچنین گفته است قطع شبکه‌های اجتماعی اقدام پسندیده‌ای نیست و باید این شبکه‌ها را مدیریت کرد. 

در مقابل، این بار وزیر ارتباطات و عضو فعال کابینه بود که سنگ فیلترشدن تلگرام را به سینه زد. محمود واعظی درباره تلگرام، با پیش‌فرض بسته نشدن کانال‌‌های غیراخلاقی گفت ممکن است «خود ما به عنوان دولت» نگذاریم این شبکه در ایران ادامه فعالیت دهد. 

وزیر ارتباطات در سخنانی که به نظر می‌رسد نسبت به احتمال تبانی وزرا در جلسه مذکور بوده باشد گفته است «این افراد حضور نداشته‌اند یا درگیر کاری بوده‌اند.»

او درباره موضوع فیلترینگ تلگرام گفته است: «این موضوع را باید بدهم بررسی کنند.» 

 

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید