رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اخطار داد که به دلیل شیوع شدید سه نوع آنفلوانزای فصلی در ده استان کشور، گروههای پرخطر حتما از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر اضافه کرد: «درحال حاضر سه نوع آنفلوآنزا در ایران شایع شده و همه کشور درگیر آن هستند، اما در کرمان، قزوین، چهارمحال و بختیاری، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، ایلام، یزد، همدان و آذربایجان شرقی شدیدتر است.»
به گفته محمدمهدی گویا، آنفلوآنزا برای برخی گروهها عوارض خطرناکی دارد و در صورت ابتلا ممکن است بستری شوند و از فعالیت و کار باز بمانند. ما هرسال به مردم به خصوص گروههای پرخطر توصیه میکنیم که اوایل پاییز واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
وی با اشاره به تزریق واکسن آنفلوانزا تاکید میکند: «همه مردم میتوانند از این واکسن استفاده کنند، اما تزریق آن برای افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، افرادی که به دلیل ابتلا به سرطان تحت درمان هستند، مبتلایان به نارساییهای کلیه و کبد، افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده و افرادی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند ضروری است و هنوز هم امکان تزریق آن وجود دارد. »
وی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا همچنان موثر است، افزود: «در هفتههای اخیر شاهد افزایش ابتلای کودکان به آنفلوآنزا هستیم. این بیماری در کودکان علائم متفاوتی دارد و مواردی که همراه با اسهال و استفراغ است در این گروه سنی بیشتر دیده میشود.»
وی تاکید کرد که پزشکان از تجویر داروی نابجا به خصوص ترکیبات حاوی کورتون پرهیز کنند؛ چون ممکن است عوارض خطرناکی داشته باشد. علاوه بر آن مسکنی به جز استامینوفن نباید تجویز شود، به ویژه در مواردی که کودکان با علائم اسهال به پزشک مراجعه میکنند.
۱۰ راه پیشگیری از آنفلوآنزا
برای پیشگیری از آنفلوآنزا به ویژه آنفلوآنزای نوع آ با نسخه ویروسی H1N1 روشهای متنوع و بدون هزینهای وجود دارد که مهمترین آنها به شرح زیر است:
واکسیناسیون
از آنجا که شیوع ویروس آنفلوآنزا تا اواسط بهار همچنان ادامه دارد، پس هنوز هم برای تزریق واکسن آنفلوآنزا دیر نشده است.
شستن مرتب دستها
برای اینکه از انتشار و ورود میکروبها به بدن جلوگیری کنیم باید دستهای خود را به طور مرتب بشوییم. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا، 80 درصد بیماریها از راه دستهای آلوده منتقل میشوند.
همراه داشتن محلول ضدعفونیکننده دست
هنگامی که به آب و صابون دسترسی ندارید محلولهای ضدعفونیکننده یا دستمالهای الکلی گزینه مناسبی برای ضدعفونی کردن دستها هستند.
مصرف رژیم غذایی متعادل
بنابر اعلام دانشکده پزشکی دانشگاه «هاروارد»، رعایت شیوه زندگی سالم بهترین راه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و در نتیجه جلوگیری از ابتلا به انواع آنفلوآنزا است.
ورزش منظم
ورزش نه تنها سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود بلکه طبق تحقیقات اخیر ورزش کردن و تحرک بدنی کافی باعث بهبود تاثیر واکسن آنفلوآنزا میشود.
پرهیز از مالیدن دستها به صورت
ویروس آنفلوآنزا معمولا از راه مخاط و غشاء چشم، بینی و دهان وارد بدن میشود. اگر قصد دارید صورتتان را لمس کنید حتما قبل از مالیدن دست به صورت آنها را خوب بشویید تا بدین ترتیب احتمال انتقال میکروبها به صورت خود را به حداقل برسانید.
مراقبت به هنگام استفاده از وسایل مشترک
دستگیرههای در، نردهها، دستههای صندلی، سطح روی پیشخوانها و نوشتافزارها بدون شک آلوده به انواع میکروبها هستند. پس بعد از تماس با آنها بلافاصله دستهای خود را با آب و صابون بشویید. ویروس آنفلوآنزا قادر است بیش از 48 ساعت در خارج از بدن انسان به حیات خود ادامه داد. پس هر وسیلهای که دست دیگران به آن خورده باشد، در معرض آلودگی است.
پرهیز از تماس با مبتلایان به آنفلوآنزا
از تماس نزدیک با مبتلایان به آنفلوآنزا اجتناب کنید. این تماس میتواند حتی یک دست دادن معمولی باشد. اگر ناچارید با آنها در تماس باشید پس از آن، حتما دستهایتان را به دقت با آب و صابون بشویید. به نظر میرسد اکنون دیگر اهمیت شستوشوی دستها را به خوبی درک کرده باشید.
پرهیز از مصرف مشروبات الکلی
بنابر اعلام پایگاه اینترنتی «وبامدی»، مصرف مشروبات الکلی سیستم ایمنی بدن را به شدت تضعیف میکند و شما را در معرض ابتلا به انواع ویروسها قرار میدهد.
پرهیز از استعمال دخانیات
استعمال دخانیات نیز عامل تخریب مژکها و مخاط مجاری تنفسی است که از ورود باکتریها، میکروبها و ویروسها به بدن جلوگیری میکنند و همین امر خطر ابتلا به آنفلوآنزا تشدید میکند.
زنجبیل
-از بین برنده نشانهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا
-کاهش دهنده حالت تهوع
بابونه
-ازبین برنده نشانههای سرماخوردگی
-مبارزه با بیخوابی
-آرام بخش
-بهبود دهنده سیستم هاضمه
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید