سالها پیش، حوزه هنری رشت، قدم در راهی تازه گذاشت و آن انتشار کتاب «گوزن در رشت» بود. کتابی کمیک که به گویش گیلکی روایت میشد و در همین شهر بسیار هم فروش خوبی داشت، استقبال محلی از گوزن در رشت، باعث شد تا او به تهران آمده و کتابش اولین کتابی باشد که به صورت کمیک در تهران منتشر میشود.
گوزن مهاجرت کرده به پایتخت، در حالی قدم به این شهر گذاشت که نشر جدیتری مثل چشمه که ادبیات داستانی منتشر میکرد تغییر رویکرد داده و حالا کتابهای عمومیتری منتشر میکند که بخشی از آنها کتابهای طنز با عنوان «جهان تازهدم» است.
رمضانی در سال ۱۳۷۸ اولین طرحهای مجموعه کاریکاتورهای گوزن را طراحی کرد. صد طرح یک صفحهای که شخصیت گوزن در هرکدامشان، یک موقعیت طنز خلق کرده بود. در خرداد ۱۳۸۱، یک صفحه با عنوان «گوزن هم گوزنهای قدیم» درمجلهی طنز و کاریکاتور به این مجموعه اختصاص داده شد و در سال ۱۳۸۵ این صد طرح در قالب کتابچهای با عنوان «گوزن هم گوزنهای قدیم» در نشر فرهنگ ایلیا منتشر شد.
پس از انتشار دو قسمت از ماجراهای گوزن در قالب داستان مصور به گیلکی و استقبال از آن، داریوش رمضانی به فکر تهیهی اولین سری از مجموعهداستان مصور طنز «ماجراهای گوزن و گوسفند» به زبان فارسی افتاد.
گوزن و گوسفند دو دوست هستند که در تهران و اطراف میدان ولیعصر زندگی و در یک رستوران در حوالی پارک ملت کار میکنند. یک شب، هنگام برگشت از رستوران به خانه در اتوبوس BRT ایستگاه نیایش اتفاق عجیبی میافتد. پسر دستفروشی به آنها یک دانه لوبیا میدهد و میگوید آن را بکارند. آنها لوبیا را میگیرند و از اتوبوس بیرون میاندازند و ماجراهای عجیب غریبی برایشان اتفاق میافتد.
داریوش رمضانی دربارهی اثر خود میگوید: «این کتاب به نوعی ادای دین به شهر تهران و پنج سال کار و زندگی در این شهر بزرگ است»
وی در ادامه میگوید: «کتابهای داستانی مصور در دنیا، مخاطبهای زیادی دارد و بخش عظیمی از بازار کتاب دنیا به این نوع کتب اختصاص دارد. اما متاسفانه در ایران تولید این کتابها بسیار کم و نزدیک به صفر است. امیدوارم با شروع کار مجموعهی کتابهای طنز نشرچشمه (جهان تازه دم) تولید کتابهای مصور طنز نیز بتواند جایگاه خودش را در ایران پیدا کند.»
کتاب مصور «گوزن و گوسفند در سرزمین عجایب» با قیمت ۶۰۰۰ تومان در نشرچشمه منتشر شده است.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید