شاید سالهاست که روزه میگیرید، ولی روزه گرفتن در روزهای بلند و گرم رمضان بسیار دشوارتر است. از این بابت در این روزهای گرم باید بیشتر بدانیم که در زمان افطار تا سحر چه چیزهایی بخوریم وبیاشامیم تا سلامت خود را در طول ماه رمضان حفظ کنیم.
فرد روزه دار باید مواد مغذی بدنش را در زمان افطار تامین نماید تا انرژی لازم برای فعالیت های روزانه فراهم آید؛ در اینجا چند نکته برای غذاخوردن در طول ماه رمضان را می خوانیم:
غذاهای واقعی بخورید! سراغ غذاهای آماده و فست فود نروید.
غذاهای آماده سریع و شاید به صرفه باشند ولی مملو از مواد نگه دارنده، سدیم و روغن های ناسالم هستند. پس حتی اگر عجله دارید، به دنبال خوراکی های سالم بروید.
برای افطار تنقلاتی چون چیپس و نوشابه را فراموش کنید و آن را با میوه و سبزیجات و خوشکبار جایگزین کنید تا انرژی روز های بلند تابستان برای بدن شما تامین شود. غذاهای سالم و سرشار از مواد مغذی نتنها انرژی بدن شما را تامین میکنند، باعث خوشحالی شما می شوند، زیرا که زمانیکه غذای مناسب می خورید، بدن شما احساس سیری میکند و نیاز به خوردن کمتر در شما بوجود می آید و این یعنی تناسب اندام که مطمئنا باعث خرسندی شما خواهد بود.
از غذاهای "سفید" دوری کنید!
غذاهای سفید را مانند برنج سفید، نان سفید، شکر سفید و ... در روزهای بلند روزه داری کنار بگذارید. نان سفید از آرد سفید تهیه می شود که در عملیات تهیه آن تمام مواد مغذی و سبوس آن از بین می رود. نظیر همین اتفاق در مورد برنج و شکر سفید هم اتفاق می افتد. پس به دنبال نان های سبوسدار و محصولات ارگانیک بروید
غذاهایی که به بدن شما آبرسانی می کند را بشناسید.
در طول روزه بدن ما آب از دست میدهد، پس تامین آب مورد نیاز در زمان افطار تا سحر برای سلامت ضروری است. در عین حال کشش بدن شما برای خوردن مقدار زیادی هندوانه و طالبی هم محدود است. پس آب میوه را امتحان کنید؛ البته از نوع طبیعی. از نوشیدنی های شور و یا ادویه دار دوری کنید. از آب نارگیل هم غافل نشوید، با میوه های تازه اسموتی درست کنید و از آن لذت ببرید. سوپ هم در برنامه غذایی خود بگذارید. چای و قهوه را کم کنید و به هر میزان که می خوردید میزان آنرا نصف کنید.
از غذاهای شیرین و سرخ کرده اجتناب کنید.
در بسیاری از کشورها خوردن غذاهای سنتی بسیار شیرین و چرب جزء سنت های ماه رمضان است. با این که احتمالا بعد از یک روز طولانی روزه، خوردن آنها لذت بخش است ولی بهتر است تا عید فطر صبور باشید. عسل طبیعی بخورید و یا میوه هایی که قند بیشتری دارند.
با احتیاط به سراغ کربوهیدرات ها بروید.
بعد از یک روزه طولانی، خوردن پاستا یا برنج و گوشت و یا سیب زمینی می چسبد. ولی همه اینها کربوهیدرات هستند، مصرف این مواد را کمتر کنید. این غذاها را با غلات و پروتین و گوشت و تخم مرغ جایگزین کنید.
رمضان پر برکت و سلامتی داشته باشید.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید