آفت دهان چیست و راه‌های درمان خانگی آن کدامند؟

چهارشنبه, بهمن 25, 1396 - 02:35 توسط تحریریه بادبادک

آفت دهان به غیر از نواحی دهان، لب و گونه ها در نواحی دستگاه تناسلی مردانه و زنانه هم تشکیل می شود. علت آفت دهان هرچند هنوز کشف نشده است اما راه هایی برای تسکین آن وجود دارد. آفت مکرر معمولا در اکثر اوقات آزار جزئی می رساند، اما آفت می تواند در بعضی از افراد نشانه ای از بیماری مهمی باشد.
هر فردی ممکن است دچار آفت شود، ۲۰ درصد از جمعیت جهان، یک بار یا بیشتر دچار آف دهان می شوند. علت آفت دهان معمولا در دوران کودکی و یا کهنسالی روی می دهد و بیشتر در زنان دیده می شود. جالب است بدانید که اگرچه دود سیگار بسیاری از مشکلات پوستی و دهانی را بدتر می کند اما ممکن است، از دهان در برابر آفت ها محافظت کند.

زخم های دهانی یا آفت دهان انواع و دلایل مختلفی دارند. علت آفت دهان هنوز شناخته نشده اما از متداول ترین زخم هاست که طی دوره زمانی تکرار می شود. این آفت ها معمولا بدون هیچ درمانی ۱۰ الی ۱۴ روز طول می کشد تا بهبود یابد. شست و شوی دهان و برخی داروها درد شما را تسکین می دهند و به زخم شما کمک می کند تا سریعتر بهبود یابد.
علت آفت دهان هنوز مشخص نیست. این نوع زخم دهانی عفونی نیستند و آفت دهان واگیردار نیست. در بسیاری از موارد این نوع زخم ها بدون هیچ دلیل ظاهری در افرادی که تن سالمی دارند روی می دهد. در بعضی از موارد آفت ها به علت برخی بیماری ها روی می دهد.

علت آفت دهان عبارت اند از:

 آسیب  قرار گرفتن نامناسب پروتزهای دندانی، خراشی که بر اثر کشیدن شدید مسواک روی می دهد.
 تغییرات هورمونی در بعضی از زنان زخم های دهان قبل از قاعدگی روی می دهد. در بعضی دیگر از زنان زخم آفت های دهانی بعد از یائسگی روی می دهند.
 ترک دخانیات در بعضی از افراد پس از ترک دخانیات دچار آفت های دهانی می شوند.
 فقر آهن و برخی دیگر از ویتامین ها نظیر B12 و اسید فولیک ممکن است دلیلی بر ایجاد زخم های دهانی محسوب شود.
 به ندرت حساسیت های غذایی علت آفت دهان است.
آفت های دهانی در بعضی از خانواده ها وجود دارد. بنابراین عامل ژنتیک ممکن است علت آفت دهان در این خانواده ها باشد.
 در بعضی از افراد استرس و اضطراب علت آفت دهان است.
 
برخی از داروها می تواند منجربه ایجاد زخم آفت شوند:

    نیکوراندیل
    داروهای ضد التهابی نظیر ایبوپروفن
    جایگزین های خوراکی نیکوتین تراپی
    برخی قرص های مشخص که باید در دهان ابتدا حل شوند مثل آسپیرین
    برخی مواد مخدر نظیر کوکائین
 
در هر ۱۰ مورد از زخم آفت یک مورد مبتلا به ویروس هرپس (تبخال) هستند این نوع آفت ها به سرهای نوک سوزنی معروف هستند.

برای درمان آفت دهان لازم نیست که از آنتی‌بیوتیک استفاده کنید، چرا که این زخم‌ها عفونت به حساب نمی‌آیند و در بعضی مواقع احتمال این‌که آن‌ها در اثر داروهایی مثل آنتی‌بیوتیک‌ها به وجود آمده باشند وجود دارد.

با افزایش میزان مصرف مایعات، رعایت بهداشت، شستشوی دهان و استفاده از آسپرین و مسکن ها برای از بین بردن و کاهش درد می توان از شدت آفت دهان کاست. همچنین بهتر است فردی که با مشکل آفت دهان مواجه شده از غذاهای تند، پرنمک و اسیدی دور کند تا التهاب زخم سریع تر کاهش یابد.

دهان شوی های نمکی برای درمان عارضه آفت دهان مناسب هستند. برای استفاده از آن ها نیز کافی است که کمی نمک را داخل آب حل کرده و پس از حل شدن آن در آب کل دهان و دیواره های آن را به خوبی شستشو دهید.

استفاده ار اسپری آویشن
ترکیبات کوجود در آویشن با ممانعت از بیوسنتز پروستاگلاندین(پروستاگلاندین‌ها یکی از مهمترین واسطه‌های التهاب می باشند) و مهار مهاجرت نوتروفیل‌ها(نوتروفیل‌های گلبول‌های سفید کروی شکلی هستند) اثرات ضد التهابی خود را نشان داده و به بهبود سریع آفت کمک می‌کند.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید