این آویشن خوشبو و خوشرنگ که سالیان بسیاری است جایش را در آشپزخانههای ما خوش کرده است. این گیاه علفی دارای شاخههای زیاد و چوبی که می تواند درمانی طبیعی و بی خطر برای نفخ معده، بوی بد دهان، گلو درد، آبریزش بینی و سرفه باشد.
آویشن درختچه ای کوتاه و پر شاخه است. شاخه های علفی آن پوشیده از برگ هایی در قسمت فوقانی ساقه است. گل های سفید ریز آن به طور چتری و منفرد می رویند. میوه آن فندق چهار قسمتی است. گیاه آویشن گیاهی است علفی با ساقه های کرکدار و سفید از خانواده نعناع (Lamiasceae) که سرشاخه های گل دار و برگ، آن قابل استفاده می باشد.
آویشن در زبان سمبلیک موسوم به "زبان گلها" به عنوان نماد شجاعت و پایداری در عشق، نوآوری، تحرک و مقاومت بدنی شناخته شده است.
- گیاه آویشن به دلیل خواص متعدد آن در نزد زرتشتیان از جایگاه مقدسی برخوردار است و از این رو در ایران باستان بسیار مورد توجه بوده است.
- نام علمی این گیاه Thymus از ریشه یونانی thumon گرفته شده که به معنی "پیشکش (که در آتش میریختند)" و یا "عطر" است. دلیل آن بوی معطری است که هنگام سوزاندن از این گیاه ساطع میشود و یونیان باستان آن را در معابد و خانه های مجلل خود میسوزاندند و بر این باور بودند که این گیاه باعث افزایش شجاعت میشود.
- رومیان باستان از گیاه آویشن برای مصارف بهداشتی استفاده میکردند و اعتقاد داشتند که خواص این گیاه موجب حفظ جوانی میشود. از این رو عطر این گیاه را در منازل خود میپاشیدند و علاوه بر آن در خوراکیهایی نظیر پنیر و نوشیدنیها از آن استفاده میکردند.
- در اروپا، در قرون وسطی در جنگهای صلیبی، نماد آویشن را روی لباس شوالیه ها میدوختند تا باعث افزایش شجاعت آنان شود.
- همچنین این گیاه را در بالش تخت خوابها میریختند تا عطر آن باعث افزایش کیفیت خواب و دوری کابوس و مالیخولیا شود.
گیاه آویشن به عنوان گیاه منتخب سازمان بهداشت جهانی WHO بوده و اثراتی چون خلط آور، ضد سرفه، ضد برونشیت و ضد اختلالات دستگاه گوارش برای آن ذکر شده است .
- شما میتوانید براحتی دمنوش این گیاه را دقیقاً مانند چای، در منزل تهیه کنید.
- دم کرده گیاه آویشن آرامبخش، خلط آور و آنتی سپتیک مناسبی است برای عفونتهای عمقی سینه که با خلط غلیظ و زرد رنگ مشخص میشوند .
- برای تقویت خاصیت ضد عفونی کنندگی دستگاه گوارش میتوانید دمنوش آن را به همراه رزماری و مریم گلی و بابونه استفاده کنید.
- دم کرده آویشن میتواند به عنوان دهان شویه نیز مصرف شود و علاوه بر آن، موجب بهبود گلو درد هم میشود.
- در کشورهای اروپایی آب نباتهایی با طعم آویشن برای تسکین سرفه و ضد عفونی سینه رایج است.
- استفاده از افشره آویشن همزمان با "بخوراکالیپتوس" باعث بهبود سینوزیت میشود.
- آویشن به هضم غذاهای سنگین کمک میکند و علاوه بر آن مقوی کبد است.
- خواص این گیاه در تصفیه کبد به حدی است که در " گیاه درمانی" از آن برای کمک به افراد تحت شیمی درمانی استفاده میشود تا آثار سوء شیمی درمانی روی کبد تا حدی خنثی شود.
آویشن و ماساژ درمانی
- برای التیام عفونتهای ریه ۱۰ قطره از افشره آویشن را در ۲۰ میلی لیتر روغن بادام یا آفتاب گردان حل کرده و روی سینه بمالید.
- همچنین برای التیام دردهای روماتیسمی یا کوفتگی و کشیدگی عضلات کافی است ۱۰ قطره از افشره آویشن را به همراه ۱۰ قطره افشره اسطوخودوس در ۲۵ میلی لیتر روغن بادام یا آفتاب گردان اضافه کرده و در محل درد ماساژ دهید.
آویشن در فرآورده های بهداشتی
- خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی عصاره آویشن موجب شده که از این گیاه در فرمولاسیون انواع فرآورده های بهداشتی استفاده شود.
- یکی از مهمترین کاربردهای آن استفاده در تونیک مو است.
- همچنین از عصاره آویشن در شامپوهای مختلف نیز استفاده میشود.
- اسانس گیاه آویشن به دلیل خواص آنتی باکتریال در فرمولاسیون خمیر دندان و دهان شویه نیز استفاده می شود.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید