اگر شما یک زن هستید، شانس ابتلای شما به عفونت ادراری بسیار زیاد است. بسیاری از متخصصان شانس ابتلای شما به این عفونت در طول زندگی را ۱ نفر از هر ۲ نفر میدانند.
پس شما هرلحظه ممکن است به عفونت مجاری ادراری مبتلا شوید.
بسیاری از زنان در طول زندگیشان بارها و بارها به این بیماری دچار میشوند ، در این مقاله ما به شما علائم بروز این بیماری و راههای درمان و پشگیری آن را میگوییم.
چه چیزی باعث عفونت ادراری در زنان میشود
یکی از دلایل اصلی اینکه گفته میشود که بعد از استفاده از توالت حتما خودتان را تمیز کنید پیشگیری از ایجاد عفونت در مجاری ادراری است. مجرای انتقال ادرار از مایع را از مثانه به خارج منتقل میکند در کنار مقعد قرار گرفته است. باکتریهای روده بزرگ مثل باکتری E.coli در موقعیت بسیار مناسبی برای خروج از روده بزرگ و انتقال به مثانه قرار گرفتهاند و اگر این عفونت درمان نشود به کبد سرایت کرده و بیماریهای کبدی را منجر میشود.
نشانههای بیماری عفونت ادراری:
احساس سوزش در هنگام تخلیه ادرار
احساس تکرر ادرار حتی در صورت خالی بودن مثانه
درد و فشار درپشت و زیر و شکم
احساس لرزش خستگی در بدن
تب و لرز
ادرار خونی، تیره و یا بوی بد ادرار در هنگام خروج
اگر به ابتلا به این بیماری مشکوک هستید به دکتر مراجعه کنید، پزشک به شما تست ادرار میدهد که این آزمایش حضور باکتری در ادرار نشان میدهد. در شرایطی که مردان نیز می توانند به این شرایط مبتلا شوند، احتمال ابتلای زنان به عفونت دستگاه ادراری بسیار بیشتر است. زنان از مجرای پیشاب کوتاهتری نسبت به مردان برخوردار هستند، که عبور باکتری های مسبب عفونت دستگاه ادراری و حمله به مثانه را بسیار آسان می سازد.
دستگاه ادراری انسان به گونه ای شکل گرفته است که باکتری ها را دور نگه دارد، اما سدهای دفاعی آن می توانند فرو بریزند. زمانی که این اتفاق رخ دهد، باکتری ها می توانند رشد کرده و به سرعت تکثیر شوند که به شکل گیری عفونت منجر می شود. در ادامه با برخی از شایعترین دلایل عفونت های دستگاه ادراری بیشتر آشنا می شویم.
رابطه جنسی
رابطه جنسی یکی از دلایل اصلی ابتلا به عفونت دستگاه ادراری در زنان محسوب می شود، زیرا می تواند موجب انتقال باکتری ها از قسمت هایی مانند روده یا واژن به مجرای پیشاب شود. برای کاهش خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری، طی 30 دقیقه پس از رابطه جنسی دفع ادرار را انجام دهید. توصیه معمول مبنی بر شستشوی اندام تناسلی بلافاصله پیش و پس از رابطه جنسی را نیز نادیده بگیرید، زیرا این کار می تواند موجب ایجاد تغییر در جمعیت باکتریایی شود و خطرات عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهد.
یبوست
شما می توانید مدفوع خود را یکی از مقصران ابتلا به عفونت دستگاه ادراری بدانید. ابتلا به یبوست تخلیه مثانه به روش درست را دشوار می سازد، که به معنای آن است باکتری های باقیمانده زمان زیادی برای رشد و تکثیر و در نتیجه ایجاد عفونت دارند. از سوی دیگر، اسهال یا بی اختیاری دفع مدفوع نیز می توانند خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهند، زیرا باکتری ها از مدفوع شل می توانند به راحتی مسیر خود به سمت واژن و مجرای پیشاب را طی کنند.
دیابت کنترل نشده
هنگامی که قند خون بالا است، قند اضافی از طریق ادرار دفع می شود. این شرایط محیطی مطلوب برای رشد بیش از اندازه باکتری ها و به طور بالقوه شرایطی که تمایلی به تجربه آن ندارید، یعنی عفونت دستگاه ادراری را فراهم می کند. البته تا زمانی که به دیابت مبتلا نباشید، علاقه شما به مصرف خوراکی های شیرین، خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش نمی دهد.
نگه داشتن ادرار
اگر نیاز به دفع ادرار دارید، این کار را انجام دهید. نگه داشتن ادرار برای شش ساعت یا بیشتر می تواند احتمال ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهد، زیرا باکتری های حاضر در مثانه زمان زیادی برای رشد و تکثیر دارند.
کم آبی بدن
مصرف آب فراوان نه تنها تشنگی را برطرف می کند، بلکه احتمال ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را نیز به ویژه در ماه های گرم تابستان، زمانی که بسیاری از ما به میزان کافی آب مصرف نمی کنیم را کاهش می دهد. با نوشیدن آب فراوان به تخلیه باکتری هایی از بدن کمک می کنید که می توانند موجب عفونت دستگاه ادراری شوند.
استفاده از محصولات ضد بارداری
استفاده از داروهای ضد بارداری می تواند به ایجاد تغییر هورمونی منجر شود، که تغییر در باکتری های عادی حاضر در واژن را به همراه داشته و این شرایط می تواند احتمال ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهد. استفاده از گزینه های دیگر ضد بارداری مانند اسپرم کش ها نیز می تواند احتمال ابتلا به این نوع عفونت را افزایش دهد.
محصولات مخصوص بانوان
نوارهای بهداشتی و تامپون های کثیف مکانی مطلوب برای رشد و تکثیر آسان باکتری ها هستند. از این رو، تعویض مکرر آنها برای پیشگیری از ابتلا به عفونت دستگاه ادراری هنگام دوره های قاعدگی بهترین گزینه است. همچنین، استفاده از زیرپوش های نخی از رطوبت بیش از اندازه که موجب رشد باکتری ها می شود، پیشگیری می کند.
سنگ کلیه
سنگ کلیه که به واسطه تجمع رسوبات مواد معدنی شکل می گیرد، می تواند خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهد، زیرا آنها می توانند موجب انسداد در مجرای ادرار و بازگشت آن شوند، که زمان زیادی را برای رشد و تکثیر در اختیار باکتری ها قرار می دهد.
درمان پزشکی برای این بیماری خوردن آنتیبیوتیکهای تجویزی به طور کامل است. اما اگر میخواهید در خانه بیماریتان را به صورت خانگی و طب سنتی درمان کنید به شما استفاده از آب میوه کرن بری و عصاره اورتیکا را پیشنهاد میدهیم.
محلول خوراکی اورتیکا، از پیکر رویشی گیاه گزنه تهیه شده است، مواد موثر این گیاه سبب افزایش حجم ادرار شده و از حبس شدن ادرار در مجاری ادراری جلوگیری میکند و با این اتفاق به دفع سنگ کلیه کمک میکند.
از دیگر خواص گزنه ضد باکتری بودن آن است، گزنه حرکت باکتری «ایکولی» را که مهمترین عامل عفونتهای ادراری است را کاهش داده و از تشکیل کلونی این باکتری جلوگیری میکند. آنزیمهای موجود در عصاره این گیاه باعث کاهش التهاب در بدن میشوند.
شما میتوانید از این عصاره ۲ بار در روز (صبح و شب)، هر بار یک قاشق غذاخوری میل نمایید و تا زمان درمان بیماری مصرف آن را ادامه داده و جهت پیشگیری از تشکیل سنگ نیز میتوانید این عصاره را چندبار در هفته مصرف کنید.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید