همه درباره این حرف میزنند که بدنشان میزان کافی ویتامین د دریافت نمیکند. اما شما چقدر میدانید که ویتامین د چیست؟
یکی از چیزهایی که درباره ویتامین د لازم است بدانید این است که ویتامین د یک ویتامین نیست و یک هورمونن استروئیدی است و این هورمون در بدن شما کاربردهای فراوان و متفاوتی دارد.
زمستان در راه است و متاسفانه اینجا نمیخواهیم درباره سریال بازی تاج و تخت صحبت کنیم بلکه از روزهایی می گوییم که کوتاهتر میشوند نور آفتابی که کم جانتر میشود و ریسک کمبود ویتامین د که بیشتر میشود.
ویتامین د که به آن ویتامین آفتاب هم گفته میشود به نظر میرسد که بسیار قابل ستایش است.
این ماده معدنی و مغذی بسیار قوی با کمک به جذب کلسیم در بدن و حمایت از سیستم عضلانی بدن بسیار مفید و موثر است.
برخی از مطالعات نشان میدهد که این ویتامین میتواند به سیستم ایمنی بدن کمک کند، تغییرات خلق و خوی را کنترل کرده، بر تنظیم فشار خون تاثیر داشته باشد و حتی از بیماریهای دیابت و سرطان جلوگیری کند.
اما قبل از اینکه سراغ اولین داروخانه بروید و یک بسته قرص ویتامین د بخرید این حقایق را درباره ویتامین د بخوانید.
۱- ویتامین د زمانی تولید میشود که اشعه ماورا بنفش خورشید به پوست شما برخورد کند، این اتفاق باعث ایجاد ترکیبات ویتامین د میشود.
پس با استفاده از ضدآفتابها شما جلوی این روند را میگیرید، اما متخصصان هرگز نمی گویند که از ضد آفتاب استفاده نکنید، به خصوص در فصل زمستان، چرا که ابتلا به سرطان پوست بسیار خطرناکتر از کمبود ویتامین د در بدن شماست.
همچنین مقدار کمی از اشعه آفتاب میتواند تا مدتها به تولید ویتامین د در بدن شما کمک کند، پس هرگز به خاطر ویتامین د ضد آفتاب را فراموش نکنید.
بدن شما میزان کافی ویتامین د را فقط با ۵ دقیقه راه رفتن در آفتاب تولید میکند.
۲- با این که این مسئله به نظر درست میرسد که کسانی که در مناطقی با زمستانهای سیاه و طولانی زندگی میکنند دچار کمبود ویتامین د در بدنشان هستند، اما نور خورشید میزان ویتامین د بدن شما را تضمین نمیکند.
تحقیقاتی که در منطقه پرآفتاب لسآنجلس در آمریکا انجام شد نشان داد بسیاری از کسانی که به اندازه کافی در معرض نور خورشید بودهاند هم دچار کمبود ویتامین د هستند.
این نشان دهنده این است که در آدمهای مختلف در دنیا میزان نیاز به ویتامین د متفاوت است و میزان ویتامین د ساخته شده توسط نور خورشید برای برخی کافی نیست.
برای جبران این میزان از ویتامین د شما میتوانید از مواد غذایی که سرشار از این ویتامین هستند استفاده کنید.
گروهی از این مواد غذایی عبارتند از:
شیر، قارچ، اسفناج و ماهی. همچنین گوشت قرمز هم به عنوان منبع غنی از این ویتامین شناخته شده است اما از آنجایی که گوشت قرمز در عین حالکلسترول را هم بالا میبرد پس نمیتواند پیشنهاد خوبی باشد.
۳- با کمبود ویتامین د در بدن چه اتفاقاتی میافتد؟
شما احتمالا به سختی تشخیص میدهید که بدتان کمبود ویتامین د دارد همانطور که زیاد بودن ویتامین د در بدن هم نشانههای خاصی ندارد.
خستگی مزمن، بیحوصلگی و ضعف سیستم ایمنی بدن میتوانند از نشانههای کلی این کمبود باشند.
از مهمترین ضررهای کمبود ویتامین د در بدن، اشکالی است که در جذب کلسیم دربدن ایجاد میکند. همچنین بدخلقی و بیحوصلگی و آلرژیهای همیشگی ممکن است ازنتایج این کمبود در بدن باشد.
از مهمترین اطلاعات به دست آمده درباره ویتامین د و کمبود آن در بدن این است که این کمبود در بدن میتواند به سرطان پستان و سرطان پروستات منجر شود.
همچنین در تحقیقات آمده است که کمبود ویتامین د در بدن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را بالا میبرد، در عملکرد پانکراس مشکل ایجاد کرده و همچنین باعث بالا رفتن ریسک اختلالات عصبی و روانی میشود.
برای تشخیص میزان ویتامین د در بدن لازم است که حتما آزمایش خون بدهید و به پزشک متخصص مراجعه کنید.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید