همه آن‌چه که لازم است درباره مکمل‌های غذایی بدانید

سه شنبه, شهريور 21, 1396 - 01:00 توسط تحریریه بادبادک

اولین سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که مگر مکمل‌های غذایی فقط برای آن‌ها که سخت ورزش می‌کنند لازم نیست؟ جواب شما خیر است.

گاهی در زندگی بشر شرایطی پیش می آید که تامین نیازهای تغذیه ای ممکن است با یک رژیم غذایی معمول فراهم نشود. در چنین شرایطی به منظور ایجاد تعادل تغذیه ای و حفظ سلامتی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و ضرورت استفاده از داروهای شیمیایی که بدون تردید ساده ترین آنها نیز بدون عوارض جانبی نیست، استفاده از مکمل های غذایی بهترین گزینه محسوب می شود.

مکمل های غذایی دقیقا به همین منظور ساخته می شوند. مکمل‌های غذایی بخشی از مواد غذایی فشرده هستند که تغذیه روزانه ما را کامل می کنند و عموما شامل کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها، املاح، مواد معدنی و ویتامین ها هستند. مکمل‌ها جایگزین وعده های اصلی غذایی نیستند بلکه آنها اغلب به منظور تامین مقدار مشخصی از یک المان (ویتامین ها یا مواد معدنی) استفاده می شوند. تفاوت آنها با غذا در این است که مکمل‌ها معمولا خالص‌تر، کم حجم‌تر، قابل جذب‌تر و بدون مواد غیر موثر و غیر زائد هستند. چنانچه رژیم غذایی روازنه شما همه ی گروه های مواد غذای را در بر می گیرد و علائمی از کمبود ویتامین در بدن خود مشاهده نمی کنید به استفاده از مکمل‌ها نیاز ندارید. اما گاهی با توجه به شرایط فیزیکی و عادات غذایی تان با مصرف مکمل‌ها می توانید تا میزان زیادی از علائم ایجاد شده به واسطه کمبود ویتامین ها و مواد معدنی بکاهید.

در مرحله دوم لازم است بدانیم که بدن ما به کدام دسته از این مکمل‌ها نیاز دارد؟ آیا تمامی مکمل‌های موجود در بازار موثر هستند و کدام یک از آن‌ها برای مابهترین است؟

وزارت بهداشت آمریکا درباره مکمل‌های غذایی می‌گوید که این مواد:

۱- نباید به عنوان غذای اصلی باشند و تنها به عنوان کامل‌کننده در رژیم غذایی بگنجند.
۲- مکمل‌ها بایستی شامل یک یا چند ماده مشخص (ویتامین‌ها، گیاهان دارویی، اسیدهای آمینه یا دیگر اجزاء تشکیل‌دهنده‌ی آنها) باشند.
۳- برچسب مکمل غذایی داشته باشد و به عنوان مکمل‌ غذایی در نظر گرفته شود.
۴- این مواد بایستی از کیفیت تولیدی بسیار بالایی برخوردار باشند.
۵- حاوی ناخالصی و آلاینده نباشند.
۶- برچسب آن‌ها بسیار دقیق و با ذکر جزئیات باشد.
مواردی که به آن‌ها اشاره شد تنها درباره قرص، کپسول و پودرها صادق است.

چه افرادی بیشتر از دیگران به مکمل‌های غذایی نیاز دارند؟
- زنان باردار
- مادران شیرده
- گیاه‌خوران سفت و سخت
- افرادی که بدن آنها برخی مواد غذایی را نمی‌تواند تحمل کنند یا به آنها آلرژی دارند
- افراد مسن
- کسانی که با بیماری‌های کلیوی، قلبی و عروقی، استخوانی و سرطانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

نمونه‌ ایرانی این مکمل‌های غذایی را بشناسید
کپسول ساپلاس مدز اولین مکمل ایرانی است که تمامی نیازهای پوست، مو و ناخن را برطرف می نماید.
یکی از ویژگی های بارز این محصول دارا بودن اکثر ویتامین ها مانند ویتامین های A، B، C، D، E و برخی مواد معدنی مانند کلسیم، روی، منگنز و ... می باشد.
آنتی اکسیدان های به کار رفته در فرمولاسیون این محصول بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نماید، در نتیجه فرآیندهای موثر در روند پیری پوست را به تاخیر می اندازد.  ویتامین های موجود در مکمل ساپلاس مدز علاوه بر جلوگیری ازریزش مو سبب تقویت و رشد مجدد مو و همچنین استحکام ناخن ها می شوند.
این مکمل دارای مجوز از سازمان غذا و دارو و همچنین برچسب اصالت و سلامت کالا است و فاقد عوارض جانبی مشاهده شده در برخی مکمل های دیگر می باشد.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید