راه‌کارهای طب سنتی برای درمان کم‌خونی

چهارشنبه, تير 21, 1396 - 04:35 توسط تحریریه بادبادک

این مشکل در میان بسیاری از افراد جامعه رواج دارد بی‌آن‌که خود آدم‌ها از کم‌خونیشان خبر داشته باشند.
بسیاری از ما زود خسته می‌شویم، نفس کم‌ می‌آوریم و بی‌حوصله‌ایم. این مشکلات ممکن است ریشه‌های مختلفی داشته باشند اما اولین چیزی که لازم است مورد توجه قرار دهید ریشه‌های فیزیکی و جسمی آن‌هاست.

شاید با دادن یک آزمایش خون ساده و درمان کم‌خونیتان از بسیاری از دردسرهای کلافه‌کننده این مشکل خلاص شوید.
کم خونی یعنی کاهش تعداد گلبول‏های قرمز خون و علل متفاوتی دارد، ولی مهم‏ترین آنها کمبود آهن در بدن است.

افراد کم خون، زود خسته می‌شوند، تپش قلب می‌گیرند، رنگشان پریده، کم اشتها هستند، کم حوصله‌اند، برخی مواقع بعد از فعالیتها سر درد می‌گیرند و در حالت شدت کم‌خونی، ناخنهای قاشقی پیدا می‌کنند. (وسط ناخن داخل می‌رود و گود می‌شود) اما شایعترین علامت، ضعف و خستگی زودرس است.

اما پیشنهاد طب سنتی برای درمان کم‌خونی چیست؟

عصاره گزنه: برای رسیدن به نتیجه ی سریع و دلخواه، کم خونی تان را با گزنه درمان کنید. که هم طبیعی است و هم خیلی زود نتیجه را می بینید. می توانید به مدت چند هفته روزانه برگ تازه ی گزنه مصرف کنید. به این ترتیب که دمنوش گزنه درست کنید. برگ های تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. می توانید از پودر و عصاره گزنه هم استفاده کنید.

چغندر قرمز :برای کم خونی ناشی از کمبود آهن بسیار مفید است. چغندر سرشار آهن همراه با فیبر، کلسیم، پتاسیم، سولفور و ویتامین است. چغندر قرمز علاوه بر مغذی بودن، به تمیز شدن بدن نیز کمک می کند و اکسیژن بیشتری برای بدن فراهم میکند. به این منظور یک چغندر متوسط، سه عدد هویج، و نصف یک سیب زمینی شیرین را در آبمیوه گیری بریزید. و این آبمیوه را روزی یکبار بنوشید. همچنین می توانید چغندر قرمز را بصورت پخته یا در سالاد استفاده کنید. بهتر است چغندر را با پوست میل کنید تا مواد غذایی بیشتری به بدنتان برسد.

کنجد : کنجد سرشار از آهن است و به همین دلیل درمان بسیار خوبی برای کم خونی است. یک چهارم فنجان کنجد تقریبا 30 درصد نیاز روزانه به آهن را برطرف می کند.

شنبلیله : سرشار از آهن است که به حفظ آهن در بدن کمک می کند. برگ و تخم شنبلیله برای درمان کم خونی مفید است. به این منظور یک فنجان برنج را با دو قاشق چایخوری تخم شنبلیه بپزید. مقداری نمک به آن بیافزایید و یک بار در روز و حداقل به مدت دو تا سه هفته میل کنید. همچنین می توانید برگ شنبلیله را در غذاهایتان ، به ویژه در سوپ و سالاداستفاده کنید.

خرما : خرما سرشار آهن و ویتامین C است که برای جذب آهن در بدن لازم است. به این منظور دو عدد خرما را در یک فنجان شیر به مدت یک شب بخیسانید. روز بعد پیش از صبحانه خرما و شیر را میل کنید. همچنین می توانید مقداری خرمای خشک را هر روز صبح پیش از صبحانه میل کنید و پس از آن یک فنجان شیر گرم بخورید.

 

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید