مهمترین و بیشترین علت سیروز کبدی در ایران چیست؟

سه شنبه, ارديبهشت 19, 1396 - 01:41 توسط تحریریه بادبادک

چنان چه کبد به دلیل عفونت مزمن فرسوده شود اصطلاحا سیروز کبدی نامیده می ‏شود.

سیروز کبدی به یکی از بیماری های شایع در اکثر نقاط جهان تبدیل شده است.مصرف الکل یکی از دلایل ابتلا به سیروز کبدی در سراسر دنیاست. هم چنین برخی از بیماری ها زمینه ی ابتلا به سیروز کبدی را افزایش می دهند که می توان هپاتیت ویروسی نوع B و C در میان این موارد قرار داد.

تعداد کمتری نیز به دنبال بیماری های ارثی مانند فیبروزکیستیک، کمبود آنزیمی به نام ۱ - آلفا آنتی ‏تریپسین، گالاکتوزومی و بیماری ذخیره ‏ای گلیکوژن به سیروز مبتلا می ‏شوند.

از علل غیر شایع دیگر واکنش شدید به بعضی داروها و یا مصرف طولانی مدت بعضی داروها و سموم محیطی و نیز نارسائی  قلب است که باعث احتقان کبد و در نهایت سیروز می ‏گردد.

 در ایران بیشترین علت این بیماری ابتلا به هپاتیت مزمن «B» است. باید توجه داشت که از هر ۱۰۰ نفر بیمار مبتلا به هپاتیت «B» از نوع حاد، دو تا چهار نفر به هپاتیت مزمن مبتلا می‌شوند و در صورت عدم درمان و پیشرفت بیماری ممکن است بیماری آنها به سیروز تبدیل شود.

توصیه‌های پزشکی به بیماران مبتلا به سیروز:

– به طور مرتب و دوره‌ای تحت نظر پزشک معالج خود باشید.
– ناخن‌های خود را مرتب کوتاه کنید. مواظب باشید که کناره ناخن‌ها زیادی گرفته نشود و زخمی نشوید.
– به غذای خود نمک اضافه نکنید.
– از تخلیه شدید و محکم بینی خود خودداری کنید.
– جهت مسواک زدن از مسواک با پرزهای نرم استفاده شود.
– از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که امکان صدمه خوردن شما وجود دارد خودداری کنید.
– در صورت آب آوردن شکم، روزانه نیم ساعت داخل وان آب ولرم (تا گردن) قرار گیرید.
– از سبزیجات و میوه‌های تازه به اندازه دلخواه استفاده کنید. باید توجه داشت که شستشو و ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها ضروری است.
– سعی کنید به جای گوشت قرمز از پروتئین‌های گیاهی، گوشت ماهی و مرغ استفاده کنید.
– در صورت بروز تب، تهوع، درد شکم، سوزش ادرار و یا سیاه شدن مدفوع بلافاصله با مرکز هپاتیت مشورت کنید و اگر امکان نداشته باشد به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کنید.
– هرگز مشروبات الکلی استفاده نکنید. زیان آن یک امر ثابت شده است.
 

اگر شما به این بیماری‌ دچار هستید و یا در اول راه دست و پنجه نرم کردن با این بیماری هستید می‌توانید از طریق این راه‌حل‌ خانگی و طبیعی به جنگ آن بروید.

سیلیمارین عصاره گیاه  ماریتیغال (خار مریم) است، بخشی از گیاه كه برای خواص درمانی استفاده می شود دانه آن است و ماده موثر درمانی آن سیلیمارین نامیده می شود. مهمترین كاربرد درمانی این گیاه اثر محافظتی روی كبد است.

مصرف سیلیمارین در درمان بیماری كبدی مانند سیروز، هپاتیت ویروسی و سمی مزمن ، كبد چرب و التهاب مجرای صفرا موثر بوده است كه دلیل آن را خواص آنتی اكسیدانی این ماده می دانند.
سیلیمارین سلولهای كبد را در برابر هرگونه آسیب نابود كننده حاد یا مزمن محافظت می كند. همچنین در كاهش كلسترول خون ، افزایش سیستم ایمنی بدن ، درمان انواع سرطان ، كاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی برای سرطان و سنگ كیسه صفرا نیز اثرات جالب توجهی دارد.

 

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید