خوشبختانه کودکان شش، هفت ساله خودکشی نمیکنند اما برخی از آنها افکار خودکشی دارند که در سنین نوجوانی مستعد به انجام آن هستند.
« در میان کودکان از سنین ۵ تا ۱۲ سال شما میتوانید تاثیر پذیریشان را از چیزی به نام خودکشی در رفتارهایشان ببینید اما بعد از سن ۱۳ سالگی اقدامهایی که منجر به مرگشان می شوند انجام میدهند.
روانپزشک کودک و نوجوان در انجمن دانشگاهی سلامت روانی داگلاس دو مونترال، موضوع را به وسیله موردی فرضی توضیح داد، در این مورد او یک کودک ۷ ساله را نشان داد که بیشتر اوقات از بیمار بودن، دردهای شکم، افسردگی و کم اشتهایی رنج میبرد.
این یک خطر نیست. بلکه نشان پریشانی و رنج است. گاهی اوقات بهتر است گفت که زندگی به وقف مراد نیست. برای کودکی آرزوی ناپدید شدن خیلی زود است و این رنج ها و افسردگی هایش هست که این افکار خودکشی را در او ایجاد می کند . اما نمی توان گفت که او افسردگی دارد. چون از وجودیت این بیماری مطلع نیست.»
تشخیص بیماری افسردگی بین نوجوانان چیزی است که در چند سال اخیر به آن رسیدهایم. دکتر تصریح کرد که افسرده بودن به معنی خودکشی کردن نیست. بدون بزرگ کردن مشکل، به والدین توصیه کرد به محض مشاهدهی رفتاری غیرمعقول از کودکانشان از کمک پزشکان استفاده کنند.
پدیدهای "معمول"
او توضیح میدهد:« در بین جوانان افسردگی امری عادی است. در بین ۱۰ تا ۱۵ سالگی تقریباً وجود ندارد. ما بیشتر دوره نوجوانی را مد نظر داریم. امروزه، اگر این بیماری سابقه تکرار در خانواده را داشته باشد به احتمال اولین علائمش را در این سنین نشان خواهد داد.
بر طبق روانپزشکان،بررسی سوابق خانوادگی اولین راه ضروری قبل از تشخیص هست. او با ناراحتی اظهار داشت: « ما این موضوع را بیشتر اوقات از خاطرمان فراموش می کنیم. به راحتی می توان با پرسیدن سوالاتی در مواردی بیماری های قلبی، تنفسی و قندی را در خانواده تشخیص داد. اما دانستن افسردگی، خودکشی در خانواده به علت ذاتی بودنشان کمی مشکل است.
خودکشی در سنین ۱۵ -۱۹ سال نشانگر رشد ۲۰ درصدی این نوع مرگ بین افراد این گروه سنی است.
رتبه اول مرگ در این سنین متعلق به سوانح جاده ای است.
خطری که دختران نوجوان را در این زمینه تهدید میکندشبکههای اجتماعی است. این روزها شما خبرهایی از تشویق دختران دبیرستانی به مسئلهای به نام خودزنی، خط خطی کردن بدن با چاقو و به اشتراک گذاشتن آن در شبکههای اجتماعی میخوانید. دختران نوجوان بیشترین استفاده کنندگان از شبکههای اجتماعی هستند و اقدامات مربوط به خودکشی در این رسانهها زیاد است.
همچنین آمارها نشان میدهد خودکشیهای منجر به مرگ در میان پسران نوجوان بیشتر از دختران در همان سن است. تعداد زیادی از دخترانی که اقدام به خودکشی میکنند در بیمارستان نجات پیدا میکنند.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید