امروزه روشها و راههاي برقراري ارتباط بسيار تغيير كردهاند. از ديدارهاي حضوري گرفته تا قرارهاي عاشقانه، همه و همه در تعامل با ارتباطات ديجيتالي معنا مييابند. دامنه پيامرسانيفوری بسيار وسيع است. برنامههاي كاربردي گوشيهاي همراه هوشمند، برنامههاي كامپيوتري و شبكههاي اجتماعي را در برميگيرد.
زماني براي پيامك دادن بايد حواسمان را جمع ميكرديم، چرا كه بايد هزينهاش را ميپرداختيم. اما امروز به لطف اسكايپ، واتساَپ، ويچت، آي مسج، وايبر، فيسبوك و توييتر، برقراري ارتباط سادهتر، دمدستيتر و بسيار ارزانتر از قبل شده است.
اما در عينحال درگير شدن با پيامرسانيفوري متني، خطر سوءتفسير هم افزايش مييابد. اين اتفاق بيشتر به دليل فقدان زبان بدن، لحن و بالا پايين شدن صدا، كه در واقع بخشي از يك مكالمه هستند، رخ ميدهد. خوشبختانه آدابي وجود دارد كه با رعايت آن ميتوانيد مكالمهاي صميمي و مودبانه داشته باشيد. در ادامه بعضي از بهترين قوانين براي يك ارتباط بر اساس پيامرساني فوري، آمده است.
بايد فرد مقابل را بشناسيد.
شما بايد پيش از شروع پيامرسانيفوري، به يكديگر معرفي شده باشيد. اگر شما فردي را تنها از خلال شبكههاي اجتماعي ميشناسيد و هرگز ملاقاتش نكردهايد، نبايد تمامي اطلاعات خصوصي خود را فاش كنيد و در مقابل از او هم بخواهيد. مراقب باشيد پررو و بينزاكت به نظر نرسيد و شخصي را كه نميشناسيد دلخور نكنيد.
با يك سلام ساده شروع كنيد.
براي شروع مكالمه از طريق پيامرسانيفوري هميشه بايد «سلام» كنيد، و پس از آن كه مطمئن شديد طرف مقابل در زمان و مكان مناسبي قرار دارد، آنگاه ادامه دهيد. در غير اين صورت ممكن است باعث وقفه و اخلال در كار او شويد.
از سبك مورد نظر فرد مقابل در برقراري ارتباط آگاه باشيد.
شما هميشه بايد سبك خود را با شان و جايگاه طرف مقابل، اعم از مشتري، همكار، رييس، دوستان و خانواده هماهنگ كنيد.
مكالمه كوتاه باشد.
آيا جواب سوالي كه ميپرسيد بسيار طولاني است؟ در اين صورت شايد بهتر باشد كه به او زنگ بزنيد. پيامرساني فوري براي زماني مناسب است كه نياز به جواب فوري و كوتاه داريد. يادتان باشد هميشه تماس تلفني بسيار صميمانهتر است.
مراقب حروف مخفف باشيد.
همانند پيامك، استفاده از مخففها در پيامرساني فوري بسيار رايج است. مانند LOL، BFF، خخ و ...! اما بايد مطمئن باشيد كه مخففهايي كه استفاده ميكنيد براي فرد گيرنده، مناسب و قابل فهم باشد. بعضي مواقع همين مخففها باعث سوءتفسير ميشوند. اگر ميخواهيد از مخفف استفاده كنيد، حتما آنهايي را به كار ببريد كه بسيار شناخته شده هستند و گيرنده متوجه ميشود. اگر شك داريد به جاي استفاده از مخفف، كل عبارت را تايپ كنيد.
هيچوقت براي فرستادن خبرهاي بد از پيامرسانيفوري استفاده نكنيد.
پيامرسانيفوري بسيار خودمانيتر از آن است كه بخواهد براي مكالمات مهم و منفي، مورد استفاده قرار گيرد. براي نمونه شما نبايد خبر اخراج يا كسر از حقوق كارمندي را از اين طريق دهيد. از آنجا كه تشخيص لحن از طريق پيام متني غيرممكن است در نتيجه بهتر است تنها خبرهايخوب يا خنثي از اين روش داده شوند.
زمان و محل قرار ملاقات خود را با پيامرساني فوري تغيير ندهيد.
اگر شما ميخواهيد در آخرين لحظه محل يا زمان قرار ملاقات يا جلسه خود را تغيير دهيد، يك تماس تلفني بسيار محترمانه و بهتر است. ممكن است آنها پيش از حركت به سمت شما كامپيوتر خود را چك نكنند. يا در حين رانندگي نتوانند گوشي همراه خود را ببينند.
به پيامهاي وضعيت (status message) دقت كنيد.
با فردي كه در استتوس خود عبارت busy يا away را قرار داده، چت نكنيد. ممكن است باعث وقفه در كار و برنامهاش شويد.
مكالمه را پايان دهيد.
زمانيكه مكالمه تمام شد، تشكر يا خداحافظي كنيد. رها كردن مكالمه بيادبي محسوب ميشود.
دستور زبان را رعايت كنيد.
با رعايت قواعد دستور زبان، ميتوانيد از انتقال منظور اصلي خود مطمئن شويد.
از شكلك استفاده كنيد.
با توجه به اينكه گفتگو با پيامرساني فوري خودماني است، در استفاده از شكلكها براي انتقال معناي پيام و نمك مكالمه، كوتاهي نكنيد.
همه ميدانيم داشتن مكالمه با پيامرسانيفوري بسيار سرگرمكننده است، پس بياييد با در نظر گرفتن قوانين بالا از بروز سوء تفسير و سوء تفاهم جلوگيري كنيم.
دیدگاهها
سلام نکات شما درباره استفاده از وایبر عالی بود ولی ما در وایبر علاوه بر دوستان که داریم گروه های مختلف هم داریم و طرز فعالیت در گروه رو هم بگید خوبه مثلا در گروهی بودم که قرار بود همه اعضا در ایمیل واسه اولین بار در وایبر با هم آشنا بشند و مطالب خودشونو عنوان کنند یکی از 300 نفر گفت چقدر شلوغ میکنید سلام و احوالپرسی اضافه ست من گفتم درسته احوالپرسی رو کم کنیم ولی مگه میشه من بدون سلام در جایی وارد بشم ما ادعای فرهنگ ایرانی که تکه در جهان الان جوری شده که مثل ببخشید مثل گاو سرمو نو بندازم پایین و بیام جوک بگم و ییهو برم شما لطف کنید آداب در گروه بودن وایبر رو هم بگید ممنون
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید