بیماری کبد چرب که یکی از شایعترین بیماریهای کبدی است مانند بسیاری از بیماریهای خطرناک دیگر آرام و بیصدا به وجود شما رخنه می کند و ممکن است شما تا مراحل بسیار پیشرفته متوجه آن نشوید.
همیشه گفته شده است که پیشگیری بهتر از درمان است، در مورد این بیماری نیز شما با دانستن نکاتی میتوانید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.
اول از همه باید بدانید که یکی از علتهای ابتلا به کبد چرب غیر الکلی که بیشتر به این صورت در میان بیماران اتفاق می افتد تجمع بیش از اندازه گلیسرید در سلولهای کبد است که باعث التهاب در کبد میشود.
اگر شما متوجه این التهاب نشوید به تدریج چربی انباشته شده به صورت خزنده افزایش پیدا میکند باعث بروز نارسایی کبدی شده و در نهایت به سیروز کبدی که مرحله آخر این بیماری است منجر میشود.
اما چطور بدانیم که کبدمان چرب شده است؟
افرادی که مدام دچار خستگی، بیحالی، ضعف شدید و افزایش خواب هستند بهتر است با انجام آزمایشات مربوطه کبدشان را بررسی کنند.
معمولا مردان دوبرابر بیشتر از زنان به این بیماری دچار میشوند که البته در خانمها با افزایش سن سیر صعودی پیدا میکند.
بیماری کبد چرب بیشتر در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی اتفاق میافتد.
افرادی که به چاقی شکمی دچار هستند باید بیشتر مراقب باشند چراکه خطر ابتلا به سیروز کبدی در آنها بیشتر است.
سبک زندگی شما هم تاثیر زیادی در ابتلا به این بیماری دارد. سو تغذیه، بدغذایی، پرخوری، مصرف داروهای استروئیدی و استروژن، هپاتیت مزمن و مصرف زیاد مسکنها از جمله عواملی هستند که باعث به وجود آمدن کبد چرب میشوند.
طب سنتی برای داشتن کبدی سالم راهحلهایی دارد:
سیلیمارین عصاره گیاه ماریتیغال (خار مریم) است، بخشی از گیاه كه برای خواص درمانی استفاده می شود دانه آن است و ماده موثر درمانی آن سیلیمارین نامیده می شود. مهمترین كاربرد درمانی این گیاه اثر محافظتی روی كبد است.
مصرف سیلیمارین در درمان بیماری كبدی مانند سیروز، هپاتیت ویروسی و سمی مزمن ، كبد چرب و التهاب مجرای صفرا موثر بوده است كه دلیل آن را خواص آنتی اكسیدانی این ماده می دانند. سیلیمارین سلولهای كبد را در برابر هرگونه آسیب نابود كننده حاد یا مزمن محافظت می كند. همچنین در كاهش كلسترول خون ، افزایش سیستم ایمنی بدن ، درمان انواع سرطان ، كاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی برای سرطان و سنگ كیسه صفرا نیز اثرات جالب توجهی دارد.
طب سنتی توصیه میکند از خوردن غذاهای سرخ شده با روغن زیاد یا غذاهایی که چربی بالایی دارند خودداری کنید.
بعضی از غذاهای ناسازگار را با هم نخورید. به عنوان مثال، تخممرغ را همراه با ماست نخورید، ماست و ترسی را با هم در یک وعده غذایی نخورید، تخممرغ و ترشی را با هم نخورید، هضم و آنالیز این ترکیات غذایی انرژی زیادی را از کبد می گیرد.
غذاهای بسیار شیرین و یا به طور کلی شیرینی برای این بیماری سم است.
گوشت گاو را همراه با ماست نخورید زیرا باعث چرب شدن کبد میشود.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید