اصغر فرهادی: برداشت من از روسپیگری به چشم افرادی که به دیگران آسیب می‌زنند نیست

يكشنبه, شهريور 21, 1395 - 01:59 توسط تحریریه بادبادک

اصغر فرهادی در مصاحبه‌ای که با رسانه‌های خارجی داشته است درباره فیلم فروشنده این‌چنین گفته است:

«استفاده نکردن از میزانسن و طراحی لباس‌های تند و براق برای به تصویر کشیدن فاحشه موجود در فیلم به دلیل سانسور نبود. به علت احترامی بود که برای شخصیت این فاحشه قائل بودم و نمی‌خواستم درباره آدم‌هایی که چنین کاری می‌کنند درگیر کلیشه شوم.

ترجیح دادم او را به عنوان یک آدم قابل احترام نشان بدهم، چون این برداشت من از روسپی‌گری است. من به آنها به چشم افرادی که به دیگران صدمه می‌زنند نگاه نمی‌کنم؛ آنها از کسی دزدی نمی‌کنند یا به کسی غیر از خودشان آسیب نمی‌رسانند. آنها تصمیم گرفته‌اند خرج زندگی‌شان را با استفاده از بدنشان دربیاورند، بنابراین من برای این آدم‌ها ارزش قائلم و می‌خواهم سعی کنم آنها را به شکل محتاطانه‌تر و منصفانه‌تری به تصویر بکشم.

اگر مساله فقط سانسور بود فکر می‌کنم که اگر فاحشه‌ای را به شکل کلیشه‌ای یا اغراق‌آمیز نشان می‌دادم کمتر ایراد می‌گرفتند. هرچند، چیزی که در اینجا وجود دارد بسیار حساس‌تر، انسانی‌تر و پیچیده‌تر است. بنابراین من با روسپی‌گری، به عنوان یک مساله انسانی، مشکل بیشتری خواهم داشت تا با تصویری که از آن ارائه می‌شود.»

 

فیلم فروشنده در جشنواره فیلم کن جایزه بهترین فیلم‌نامه و بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرده است و در رکوردی جدید در سینمای ایران، تنها درروز اول نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومان فروش داشته است.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید